reuters house re-imagined

the existing nine-storey Reuters House, one of the first examples of a curtain walled building in Auckland, was to be refurbished and extended to maximise the commercial floor area provided.

 

being based on the waterfront, below grade parking was unacceptably expensive to provide and so the proposal integrated multi levels of spiralling parking on the adjacent lot.

 

each level was provided with a wintergarden with an openable commercial overhead door system to enable passive ventilation of the floors during summer months to reduce cooling loads.

 

the built form created a monolithic screened facade to the parking, drawing on the imagery of the historic sandstone waterfront cliffs separating the site from Emily Place.

click on images to view full size

reuters house re-imagined
reuters house re-imagined
reuters house re-imagined
reuters house re-imagined